5 sköna foto-resmål

Resmål

I många fototidningar kan du hitta exempel på resmål som lämpar sig bäst för fotografering. Det är upp till var och en vart man vill åka men i denna artikel kommer jag presentera 5 platser du kan besöka för att bli garanterad fina bilder.

1) Afrikas Savanner

Afrikas kontinent har stora savanner och djurparker som du kan åka till för att se djuren men du kan också få till riktigt fina bilder på djuren om du har rätt kamera med tillhörande utrustning. Många frilansande fotografer åker just hit till savannerna för att fota bland annat lejon och tigrar. Tänk på att du behöver visum för att åka hit.

2) Taj Mahal, Indien

Detta är ett av de sju underverken som finns i världen och ett vanligt resmål om du är i Indien. Detta är en byggnad som gör sig riktigt bra på bild. Indien har fin natur och djur som du också kan få fina bilder från. Taj Mahal är byggt enbart av marmor. Du ska tänka på att du måste ha visum här för att komma in i landet.

3) Machu Picchu, Peru

Detta är ytterligare ett av de sju underverken. Det är en gammal ruin av det som en gång var en by full av hus för Inca folket. Att komma hit är inte det lättaste då det ligger uppe på ett berg. Du kan ta dig dit med helikopter som guider har ordnat.

4) Colosseum, Italien

Här är en annan ruin som även den är en av de sju underverken. Det kan tyckas lite tråkigt för många att åka och fotografera dessa ruiner, men de är vad som finns kvar av gammal historia.

5) Eiffeltornet, Frankrike

Paris har oftast förklarats som kärlekens stad. Här finns bland annat Eiffeltornet som gör sig bra på bild både på dagen och natten. På nätterna lyser hela tornet upp, vilket gör att det blir ännu finare att ha bild på.