Blogg om fotografering

Att driva en blogg som handlar om fotografi är både roligt och utmanande. Du måste hela tiden hitta nya saker att skriva om och nya bilder att publicera. Som tur är finns det alltid nya saker att lära sig när det kommer till just fotograferingen. Som fotograf kan du lära dig nya saker om din kamera och hur den ska ställas in för att kunna ta bättre bilder och sedan lära ut dina egna tips och tricks för att andra människor ska kunna ta bilder som blir lika bra som dina.

Jag som driver denna blogg heter Linnea Pettersson och är en utbildad fotograf. Jag jobbar som frilansande fotograf och det innebär att jag jobbar för mig själv och åker runt i världen för att ta nya bilder för att hela tiden ha något nytt att lägga upp på bloggen. Jag driver denna blogg på resande fot och skriver om mina resmål och lägger ut de bilder jag fotograferar från varje land. Jag delar också med mig av de tips och tricks som jag har lyckats lära mig och upptäckt genom åren.

Utrustning

Om du vill jobba som fotograf kommer du behöva en kamera och en del utrustning till den. Dels kommer du behöva några batterier och minneskort som gör att du kan ta många bilder utan att minnet tar slut. Du kan också behöva några olika linser som du kan byta emellan för att få till bilder på nära håll och riktigt nära håll. Alla linser ger unika bilder och vilken lins du ska köpa beror lite på vad du vill ta för bilder. Vill du ha bilder som ger närbilder och ultrazoom ska du köpa en lins som ger det. Om du vill bli fotograf ska du gå en utbildning och där kommer du lära dig alla grunder som finns inom fotografi.