Bra böcker för nybörjare

Det är alltid bra att läsa på och lära dig så mycket du kan om ett ämne du tidigare inte kunnat mycket om. Du kanske redan har en kamera och har varit ute och fotograferat en del men känner ändå att du inte är bekväm i den rollen och du behöver lära dig mer. I denna artikel/blogginlägg kommer jag att presentera några böcker som är till för nybörjaren inom fotografering som kommer göra dig till en bättre fotograf.

Kreativ fotografering

I denna bok får du tips om vad du ska tänka på för att ta den perfekta bilden. Det första som du ska tänka på är bland annat hur du ska gestalta dina bilder. Fotografen och författaren till boken, Markus Wäger, fokuserar på fyra kreativa aspekter i boken. Dessa är skärpa, perspektiv, komposition och exponering.

Det bästa ur bokserien Digitalfotografi

Detta är en bokserie i fem delar som är skriven av fotografen Scott Kelby. Det som gör denna bok populär är Scotts förmåga att göra det svåra enkelt. Han förklarar exakt vilka knappar på kameran som du ska trycka på och vad de betyder. Du får också lära dig vilka inställningar du ska använda för att kunna ta de bilder som du har drömt om.

Bättre bilder: Fotoskolan 1

Detta är en bok med tillhörande DVD. Bättre bilder är tänkt att vara en lektion som du kan ta del av i ditt eget hem. Du behöver inte anmäla dig till en kurs och du behöver inte heller ta tiden att gå till någon lokal för att sitta där och lyssna på någon lärare. Här kan du lära dig i din egen takt. Fotoskolan 1 är grundkursen där du får lära dig allt som har med kameran att göra. Du kan välja att läsa boken eller följa DVD:n för att lära dig.