Fotoutrustning för semestern

Till kameran hör en del utrustning som du kan behöva som fotograf. Du behöver däremot inte ha med dig allt detta när du ska på semester. I denna artikel kommer du få tips på vad du ska ta med dig på semestern.

I kameraväskan

Du ska ha en lagom stor kameraväska som inte ska vara alltför tung att bära runt på. I kameraväskan ska du ha förutom kameran, minst två eller tre objektiv som du kan byta mellan. Du kan ha det vanliga som du får med kameran och sedan kan du ha ett teleskopobjektiv för närbilder och ytterligare ett för ännu närmare bilder. Spara gärna handboken till kameran ifall du skulle behöva läsa på mer om kameran.

Du bör också ha några batterier med dig som gör att du kan byta när batteriet i kameran är urladdat. Då kommer du inte plötsligt att stå där med urladdat batteri. Du bör också ha med dig några extrasladdar till datorn för att kunna lägga över bilderna och skapa mer plats på kameran. Ett extra minneskort är också något du bör ha med dig ifall ett skulle gå i sönder eller slutar fungera.

Utrustning som inte får plats i väskan

Det finns utrustning som är för stor för att få plats i en vanlig kameraväska. De flesta objektiv får plats i väskan men det finns de teleobjektiven som kan zooma in på långa avstånd. De är för stora för att ta med i väskan. Det finns stativ i alla storlekar och även de minsta är svåra att få ner i väskan. Du behöver inte ta med det allra största stativet utan det går bra att ta med ett mindre.

Stativ är till för att få mer stadighet när du använder kameran. När du håller kameran själv kanske du inte alltid tänker på att du rycker till när du tar bilden. Ett stativ hjälper till med att hålla kameran still så att bilden får bra skärpa.