Läs mer om fotografering

Det finns både böcker och tidningar som handlar om fotografering, presenterade på denna hemsida/blogg. Denna artikel kommer att handla om var du kan läsa mer om fotografering.

Fördjupningsböcker

Det finns böcker som riktar sig till den som är i utvecklingsfasen och har kommit längre än nybörjarstadiet. Dessa böcker kallas för fördjupningsböcker och går in mer på djupet och berättar ingående om kamerans alla delar och hur du redigerar bilden i Photoshop. Photoshop kan vara ett invecklat program att förstå sig på men när du väl har lärt dig programmet är det lättare. Du kommer också kunna hitta böcker som förklarar vilken utrustning som du ska ha för vilken kategori.

Fotoskolan 2 är en fortsättning på boken Fotoskolan 1 som jag skrev om i nybörjarböcker. I denna bok kommer du bland annat få lära mer om hur du fångar rätt ljus. Du kommer få lära dig hur du uttrycker känslor med dina bilder. Fotografi handlar om att uttrycka känslor. Boken ger dig steg för steg lektioner vilket gör det lättare att förstå.

Hemsidor

Du kan hitta hemsidor som exempelvis Bonnier Digitalt foto där du kan lära dig mer. På hemsidan kommer du bland annat hitta nyheter om fotografering. Hemsidan har en meny där du kan läsa om bland annat bröllopsfotografering, porträttfotografering, landskapsfotografering och himlafenomen. När du går in på dessa kommer du får tips på hur du gör för att ta de olika bilderna. Alla kategorier av fotografering behöver speciella inställningar och utrustning. Det är alltså inte samma för alla.

På hemsidan digitalt foto kan du också skicka in ditt bidrag för att få chansen att bli månadens bild. Du kan läsa om tips och tricks för att förbättra dina bilder. Exempel på olika resmål som läsarna av tidningen har gjort, kommer du också kunna hitta här. Du kan välja att prenumerera på tidningen med samma namn eller gå in på hemsidan och läsa där.