Online fototidningar

Digital fotografering var en av böckerna som jag presenterade i inlägget som handlade om böcker för nybörjare. Det många kanske inte tänker på är att det också är namnet på en tidning som ges ut i affärerna och du kan även läsa denna tidning online. Det finns ytterligare tre tidningar som du kan hitta både online och i butiker.

Det kan vara lite krångligt att hålla reda på alla tidningar i denna kategorin. Anledningen till detta är att de kan kännas som samma tidning utan någon variation. Detta är inte helt fel då de alla handlar om kameror och bilder. Skillnaderna kommer inuti tidningarna. Nedan kommer en presentation av de tre tidningarna.

Kamera och bild

Denna tidning grundades år 2003 och är idag en av Sveriges största tidningar inom ämnet fotografering. Tidningen ges ut 10 gånger/år och handlar bland annat om kamerans delar och hur man bearbetar bilder i olika bearbetningsprogram, till exempel Photoshop.

Fotosidan Magasin

Genom att läsa denna tidning får du chans att förbättra dig och bli en bättre fotograf. Du har också chansen att få dina egna bilder publicerade i tidningen. Det kan vara bra för dig om du vill att allmänheten ska se dina bilder. I bästa fall kan det göra att du blir erbjuden fotograferingsjobb. Det är både en faktatidning och en allmän tidning just eftersom du själv kan skicka in bidrag och vara med i den.

Fotografen

I den här tidningen får du lära dig allt om både kameror och fotografier. Tidningen Fotografen har grundats av fotografer som delar med sig av sina allra bästa tips. I tidningen kan du också hitta tips på resmål som ger dig de bästa bilderna om du vill utveckla dig eller vara frilansare. Att vara frilansande fotograf innebär att du har ett eget företag och kan jobba var och när du vill.