Stockholm som modell

När man är intresserad av foto, sägs det att hela världen är din inspiration. Var du än är kan du få till en bra bild om du bara använder din fantasi. Du kan gå ut i trädgården och fotografera blommor och insekter och få till bra bilder. Du kan också resa runt i vårt avlånga land och hitta inspiration. Vår storstad Stockholm är en bra modell för att få till fina bilder och det är bäst på sommaren. Nedan kommer exempel på varför Stockholm kan stå modell för dina bilder.

Historiska platser

Stockholm har precis som Lund, gammal historia där trånga kullerstensgator fortfarande finns kvar. Du kan besöka platser där Stockholms blodbad skedde. Många historiska byggnader står fortfarande kvar och kan göra sig fina på bild. Stockholms slott finns i de centrala delarna av staden och har varit hem till många kungligheter genom åren. Det är öppet för turister vissa tider på dygnet och då kan du passa på att gå dit för att ta några bilder.

Stadsparken

Denna park finns i närheten av slottet och är även den öppen för allmänheten. Du kan vandra i parken och ta mängder av fina bilder. Då det är en park är den full av stigar, växter och blommor och djur som är rena paradiset för både utbildade och amatörfotografer. På vissa ställen i parken kan det finnas höga träd som gör att du får känslan av att vara i en skog. Skogar har oftast varit modell för fotografier efter som det är vackert och rogivande att titta på.

Närheten till havet

Stockholm har en närhet till havet som gör att du kan få ytterligare fina bilder. Det finns ingen regel som berättar för dig vad du kan och inte kan fotografera. Det är helt upp till dig. Det gäller bara att hitta det som inspirerar dig. Kanske hittar du vackra snäckskal på stranden eller får en fin bild på vågorna i havet.